Maj 2021

Och regnet det bara öser ned – även under vakten!

Så här i slutet av maj så har vi redan fått börja njuta av den svenska sommaren, ihållande och kraftigt regnande!! Kan det bli bättre? Ja, vi får hoppas på det! Men till Dig som går vakt under sommaren vill vi ifrån styrelsen säga;

1. Var försiktig när Du rör dig på bryggan och hamnområdet, det blir lätt halt. Varför inte tag med flytvästen när Du under nattens vaktpass går ut på bryggorna!

2. Kontrollera hur det är med Dina klubbvänners båtar, har det blivit vattenfyllda och behöver ösas? I vaktpärmens kontaktlista finner Du kontaktinformation till de båtägare som de kan beröra. Varför inte skicka ett SMS/Mail och tala om hur läget är!

Efter regn kommer solsken, så vi får hoppas på en fin båtsommar och trevliga vaktpass ute i vår fina hamn.

Info från Saltsjön-Mälarens Båtförbund.

Nyhetsbrev från Saltsjön-Mälarens Båtförbund, klicka här.

INTE TILL SALU!

På båtunionens ”Stora båtklubbsdagar”  berättar polisen om de internationella ligornas sofistikerade metoder för att stjäla och sälja båtar/motorer. Det är inte bara på Ingarö som man har tillgång till mobil och datorer, så det är mångt och mycket en internationellt digital verksamhet där motorer stjäls på beställning.

DÄRFÖR ser vi i klubben till att hjälpa varandra med att hålla vakt och hålla reda på vem som kommer in genom lås och bom. Vi i styrelsen försöker med vaktlistor, båtunionens bassystem, överlåtelseblanketter, ekonomi- och nyckelsystem stödja och se till att vi har full koll på allt. I år kommer vi att skärpa rutinerna för att blockera nycklar och det har tagit en stort del av våren att få klart rutinerna.  STORT tack till alla medlemmar som svarat på frågor (och i vissa fall, inte bara en gång utan flera gånger). Varje mail från Dig som medlem vilken nyckel Du har mm är en också möjlighet för oss att göra en extra koll i systemen.

Vi uppmanar alla medlemmar som tänker ta sig ut till hamnen – kontrollera Din nyckel mot Svarta Listan (Under medlemssidorna och Nyckel Listan). Finns Din nyckel på den svarta listan, då kommer Du inte in och kan inte elektroniskt registrera Din vakt (görs när Du öppnar och stänger vaktstugan). Tag därför i god tid kontakt med hamnkapten Denny för att mot avgift (300 kr) kvittera ut en ny nyckel.  ILBK – Skyddad med vakt och medlemmars uppsikt!