Januari 2018

Inför Årsmötet 

Söndagen den 11:e Mars klockan 13.00 nådens år 2018 blir det årsmöte i Brunns skola. Förutom att träffa båt & bryggvänner och diskutera planerna för kommande år, så är en av höjdpunkterna möjligheten att teckna sig för sitt favoritvaktpass. Som vi nämnde i förra inlägget försöker vi förbättra och säkra rutinerna vad gäller vaktpass.  Du som vill ha det som vanligt – kom till årsmötet där kommer det gå till som vanligt och Du samt alla andra medlemmar kommer att få ett pappersutskick, precis som vanligt.

Du som är mer Digital. Så här kommer det gå till i år vad gäller vaktpass:

1. Alla på årsmötet kan teckna sig för ett vaktpass via en lista. Skriv gärna ned på en egen lapp innan mötet vilken bryggplats Du har och vilka datum Du kan tänka Dig, så att det inte blir fel.

2. Efter årsmötet kommer det var möjligt att teckna sig elektroniskt via webben mellan 12 Mars till den 15 April via Båtunionens BAS-system.  Hur det fungerar förklarar vi nedan.

3. Därefter, kommer de som inte tecknat sig vid årsmötet eller elektroniskt att få en vakt tilldelad. Sedan ser vi till att publicera vaktlistor på våra medlemssidor.

Vad är BAS-systemet och hur tecknar man sig elektroniskt?

ILBK ingår i Båtunionen, de organiserar 900 båtklubbar och cirka 170 000 enskilt anslutna medlemmar. För att hjälpa båtklubbar har man skapat ett system BAS, det hjälper till med köer, medlemsregister mm och finns på webben. Du loggar in till systemet med ett eget inloggningsnamn och lösenord, det får Du av oss under februari. Under februari kommer vi också att skicka ut utförliga instruktioner hur Du kommer in i systemet och under årsmötet kan vi visa systemet för Dig som vill ha hjälp. MEN, det viktigaste är att Du har en fungerande e-mail adress och det är därför vi tjatar om den stup i kvarten på olika sätt. På årsmötet kommer vi också berätta om varför vi i styrelsen har valt att arbeta med BAS-systemet.

 

Mer information mm kommer som alltid via webben och på den här platsen!

/Styrelsen genom Sten