Maj – 2016

Städdag 2016 i Sommar sol!

Först och främst, stort tack till att som kunde komma på städdagen och göra fint i hamnen. Städdagen är ju också ett utmärkt tillfälle att träffas båtgrannar, unga och gamla, nya och mer seniora medlemmar. Vi hoppas väl alla att det goda vädret också håller i sig över sommaren så att vi får en riktigt fin båtsäsong!

OBS! I år har vi bytt låssystem så det behövs en speciell nyckel för att kunna komma i hamnen. Har Du inte nyckel ännu – tag kontakt med vår ordförande Denny !

Nu sätter vi igång – äntligen!

Nu på lördag den 7:e maj klockan 10.00 drar vi gång 2016 års första städ- och arbetsdag. Förutom möjligheterna att putsa och feja så kommer vår ordförande Denny att dela ut de nya super nycklarna. De här nycklarna är ”magiska” eller åtminstone magnetiska. Låset håller reda på varje nyckel och när den har använts. Skulle en nyckel tappas bort kan vi lätt inaktivera nyckel i systemet och på så sätt får vi en mycket säkrare tillvaro för oss och våra båtar. För varje nyckel tar vi en disposition på 300 kronor som återfås vid återlämnandet. På städdagen kommer de flesta ha möjlighet att ta ut två stycken nycklar var. Och så här ser låset med nyckel ut:

LasetTänk på att nyckeln laddas upp när den förs in i låset, så skulle den inte fungera så försök igen. Vi kommer på städdagen gå igenom detta med låset och det finns reda på klubbstugan – så varför inte testa och provlåsa lite!

Har Du koll på Ditt AVTAL? Och då menar vi naturligtvis Ditt nyttjanderättsavtal till båtplatsen! För varje båtplats finns ett avtal som talar om att det är Du som äger båtplatsen samt bom. Det här är ett viktigt avtal och om Du överlåter Din nyttjanderätt så måste Du skriva på pappret, den nye innehavarens namn och sedan skicka in det till klubben. Regeln är enkel; Inget avtal – Ingen båtplats! Den här regeln finns för att det inte skall bli kaos kring nyttjanderätten. Vill Du veta mer om avtalet tag kontakt med vår ordförande Denny som också administrerar våra nya super-lås.

Har Du koll på Din Båtförsäkring? Precis som bil- eller hemförsäkring bör Du ha en båtförsäkring. Vad en sådan försäkring kan innebära och omfatta finns det en bra sida om hos Upptäck Båtlivet, klicka här för att komma dit.

Nog pekpinnar och förmaningar! Nu ser vi fram emot en kanonfin städdag där vi alla får möjlighet att träffas på landbacken innan vi sparkar båten i sjön och ger oss ut på böljan den blå… Väl mött!