September – 2015

Städdag – 3 Okt 2015, start 10.00

Snart dags igen för höstens städdag, välkommen till ännu en oförglömlig upplevelse i vår höstklädda båthamn!

 

Välkommen till Rosättra varv söndagen den 18 oktober!

Besök varvet i Norrtälje som bygger de vackra Linjettbåtarna och träffa författare från Nautiska Förlaget! Det finns fortfarande några platser kvar till en eftermiddag på varvet. I programmet ingår:

  • Bryggvandring och möjlighet att titta närmare på LinjettCharters båtar. Johan Gustafsson, ägare till LinjettCharter finns på plats.
  • Visning av Linjettvarvets hallar där vi får titta på de båtar som är under produktion. Mats Gustafsson, båtkonstruktör, berättar om båtarna och varvet.
  • Magnus Lindén, författare till bland annat långseglingshandboken Bortom horisonten – från semestersegling till oceansegling, berättar om sina 40 år som charterskeppare och långseglare.
  • Lars-Göran Nilsson, meteorolog och fotograf, författare till flera böcker i meteorologi, senast Sjörapporten och Moln, pratar moln ur naturvetenskapligt och kulturhistoriskt perspektiv.

Vi börjar på bryggorna klockan 13 och avslutar senast klockan 17.

Det kommer att finnas öl och smörgåsar till självkostnadspris.

Ta gärna med en vän. OSA till info@nautiskaforlaget.se senast 1 oktober. Antalet platser är begränsat.

 

Styrelseledamöter sökes!

Gillar Du siffror och kan hålla i slantarna? Då är Du den vi söker. Tiden går och det har blivit dags att planer succession då några styrelseledamöter avgår nästa år. Främst är det posten som kassör som vi letar efter.

Om du har intresse att vara med och hjälpa till, hör av dig till valberedningen, Joakim, på tel 073 – 866 67 60 eller maila till 420@ilbk.se. Har du frågor kring arbetet i styrelsen kan du också ringa direkt till vår ordförande Ninna, du når henne på tel 070 – 287 96 12.

Valberedningen