Maj 2023 – Städdag, havstulpanvarning m m

Våren är äntligen här på riktigt och vårens arbetsdag är genomförd! God stämning, fint väder, god korv och närmare 40 medlemmar som preparerade vår hamn inför säsongen 2023. Hamnen är nu städad, iordningställd och redo för en ny säsong! Nya badstegar är installerade på bryggnock 500 och 600 med modell som är uppfällbar. Fäll gärna upp stegen efter användning så slipper vi påväxt och badäventyret blir trevligt hela säsongen!


Grillplatsen är i behov av uppgradering vilket vi tyvärr inte hann med den här städdagen. Planen är att schakta av ytan under sommaren och därefter iordningsställa under hösten.


Havstulpanvarning! Nytt för säsongen är också att vi som klubb kommer att vara med som rapportör till ”Havstulpanvarningen”. Det finns i nuläget ingen rapportör för Säbyviken.
Havstulpanvarningen är en gratis sms- och e-posttjänst som meddelar när havstulpanerna börjat växa till sig och det är dags att se över sin båtbotten. Klicka på länken nedan så hittar du beskrivning om hur du kan anmäla dig för att få information om när det är dags att tvätta botten för att minska påväxt.
Se länk. Anmäl dig till havstulpanvarningen

Vi kommer givetvis att rapportera via vår hemsida när tulpanerna slår rot i vår hamn.


Båtkorten i BAS-registret! Nu har nästan alla registrerat sina båtkort i BAS-registret med status om bottenfärg. Det uppskattar vi! Så, du som glömt att fixa ditt båtkort! Glöm inte att göra det innan du sjösätter din båt!


Ha en skön båtvår hälsar styrelsen!