Januari 2020

ÅRSMÖTESTINFORMATION

Ny Tid   : 7:e (Lördag), Mars 2020, klockan 10.00

Plats: Ingarö Föreningshus – Stora möteslokalen

 

Mer information ju närmare mötet vi närmar oss…

 

God Fortsättning på Ett Gott Nytt Båtår 2020!

Nu så här i början av året är det dags att fundera lite på aktiviteterna i klubben och ladda upp inför årsmötet den 8 Mars klockan 14.00.

Du som har idéer om saker som Du gärna vill engagera Dig och andra medlemmar i eller så har Du kanske några riktigt bra förbättringsförslag som kan spara tid, pengar och energi? Tag tillfället i akt och skicka in en motion till oss. Glöm inte att skicka en motion till årsmötet senast en 15:e Januari 2020 – gärna via ett mail styrelsen@ilbk.se 

Håll gärna lite koll på sidan – nu inför mötet så uppdaterar vi den mer ofta, med mer exakt information om tider, platser, agendor mm.

 

September 2019

Igår vår – idag höst!

Snabbt seglade sommaren förbi men vi hoppas att alla haft en riktigt fin sommar. Och innan vi går i vinterdvala vill vi påminna om höstens arbetsdag.

5 Oktober 2019, klockan 10.

Hjärtligt välkomna alla!

 

Maj 2019

Vårens städdag genomförd i strålande sol!

Så har båtsäsongen startat och vår traditionsenliga vårstädning genomfördes med stor uppslutning – alla var väl lite nyfikna på de nya fina bryggorna.

Årets städdag inleddes av vår ordförande Peter och sedan tog vår hamnkapten Denny över och fördelade ut arbetsuppgifterna – allt medan vår kassör Peter febrilt prickade av deltagare och skickad ut fakturor. Klubbens sekreterare Cecilia tog hand om eldningen och det brann friskt, rökigt och kontrollerat! Till de nya bryggorna gjordes fina ramper med perfekt lutning. Vår vattenförsörjning fick förstärkning med en handgjord träpall, ”Made in Ingarö” – kan de blir bättre! Glädjande många medlemmar hjälpte till med att röja upp vass, träbitar som låg och guppande i vattnet och annat skräp. Sedan fanns det en grupp som tog sig an den ny altanen och en febril aktivitet utbröt. Det kämpades ordentligt på alla håll och där även juniorerna fick möjlighet att provåka skottkärran. Och javisst ja, höll på glömma att klubbens pålitliga vattenståndsmätare också kom på plats. På upploppet serverades det korv med dricka och ni som slet så in i vassen att ni kom lite senare och blev utan korv får påminna oss i styrelsen om förtur till nästa års korvkö! Vi ifrån föreningens styrelse kan bara säga stort tack till alla som genom sina närvaro gjorde vårens städdag till en riktigt lyckad start på säsongen!

 

April – 2019

Vaktlistan stängd

Vaktlistan är nu stängd för bokningar och Du som inte bokats tilldelas en plats. Under de närmaste dagarna (2019-04-21) så kommer listan justeras och sedan publiceras under Medlem och Vaktlistan.

Hamnarbete pågår

Arbetet med bryggorna pågår för fullt för att bli klara till maj, för att få klart arbetena och ge arbetsutrymme till de som arbetar med bryggorna ber vi medlemmar att vänta med tidig sjösättning eller besök i hamnen. För Er som är nyfikna på hur det ser ut har vår hamnkapten Denny tagit lite flygfoton över arbetet.

January – 2019

Gott Nytt Båt År!

Vi börjar året med en glad nyhet, datum för årsmötet är bestämt och i år blir det i en ny lokal.

Kallelse till ILBK Årsmöte 2019

Tid: Söndag den 10 mars kl. 14:30

Plats: Stora salen Ingarö Församlingsgård (vid Ingarö Kyrka) observera den nya lokalen

 


SPAM FICK ONE.COM ATT STÄNGA NED HEMSIDAN

De få möjligheter vi haft att ta in kommentarer från Er medlemmar har missbrukats av spammare. Vi har haft viss blockering och kommentarer har raderats – men det har inte räckt till utan ONE.COM kunde godtyckligt bara stänga ned vår sida. Efter ett omfattande systemarbete så har sidan kommit upp igen och det skall nu inte vara möjligt att kommentera någonting (och på det sättet blockera oss igen). Bästa sättet att komma i kontakt med oss blir därför via mail innan vi hittar en lösning på detta.


 

December – 2018

Tack för Det gångna året

Tack för det gångna året önskar ILBKs styrelse alla medlemmar och:

God Jul och ett
Gott Nytt År

 

Samtidigt vill vi påminna om att senaste datum för att lämna in motioner till årsmötet 2019 är den 15 januari…

Oktober – 2018

Levande kust – nu i vår hamn!

Läs om vår Björnöfjärd, som var en av de mest övergödda fjärdarna i Stockholms skärgård men nu är frisk med klart vatten och rikt djur- och växtliv! Klicka här för att läsa mer

Höstens Städdag 2018

Så har det blivit ordentlig höst och med den så har vi i klubben haft vår traditionsenliga städdag. Eftersom det var eldningsförbud så fick vi lägga band på våra förmågor att bränna upp vass mm – men vi fick desto mer tid att ägna oss andra sysslor. Efter ett hårt och intensivt arbete var det också dags för den sedan sommaren efterlängtade Gulaschsoppan och som traditionen bjuder lagad av klubbens mästerkock Hartmut. Den smakade utmärkt och allting gick åt med en försvinnande fart.

September 2018 – Inför Höstens Städdag

Höstens städdag den 6 Oktober 2018

Då har det blivit dags att ”Stänga Sommarsäsongen 2018” med en trevlig städdag. Klockan 10.00 samlas vi i hamnen för att städa upp, ta bort badstege samt stänga av vatten och el. OBS! Det finns risk att det blir sista året med den traditionella, mustiga och mycket goda Gulaschsoppan – så passa på medan möjligheten finns och delta på städdagen.

För något år sedan städade vi bort gamla, övergivna småbåtar som lagts upp på land. Inför våren gör vi nog samma sak igen – se därför till att båt upplagd på land, är tydligt märkt med båtplatsnummer. Omärkta båtar är övergivna och städas bort av klubben.

Vi ses på städdagen!

Augusti 2018 – Kallelse till Extra Medlemsmöte

Kallelse till Extra medlemsmöte i ILBK

Tid:      Lördag den 1 september kl. 10:00

Plats:   Hamnen, Båthamnsvägen Ingarö

ILBK hälsar alla klubbmedlemmar välkomna till Extra Medlemsmöte.

Syftet med mötet är att besluta om en ökad kostnadsram för upprustningen av klubbens landfästen till bryggor.

Vid årsmötet 2018.11.03 fick styrelsen mandat att renovera landfästet till ”500-bryggan” och en kostnadsram. I arbetet inför detta har konstaterats att samtliga bryggfästen behöver renoveras och att arbetet är mer akut och komplicerat än vad som först framkommit.  Styrelsen har efter kontakt med flera leverantörer funnit att ett sammanhållet arbete med samtliga bryggor både är nödvändigt samt mest kostnadseffektivt för klubben och har därför tagit fram ett förslag. Detta överskrider dock den beslutade ramen och styrelsen kallar därför till ett extra medlemsmöte för beslut i frågan.

 

1 2 3 5